Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

😥 Βαρύ πένθος για την ΑΕΛ και την Κυπριακή καλαθόσφαιρα… Έφυγε ο Μιχάλης Νικολαΐδης…

Όλες οι κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτίο Τύπου

📖 Περίπου 90“

Ήταν ο ιδρυτής, αλλά και δημιουργός της ΑΕΛ, ήταν ο άνθρωπος που την έβαλε στις ράγες, που οδήγησαν στο θρόνο και ονομάστηκε «βασίλισσα»!

Ο Μιχάλης Νικολαϊδης!

Μια από τις πιο μεγάλες μορφές, όχι μόνο της ΑΕΛ, όχι μόνο της καλαθόσφαιρας, αλλά και του αθλητισμού μας στο σύνολο του, από σήμερα είναι κάτοικος Επουρανίων…

Διετέλεσε προπονητής της Γαλαζοκίτρινης ομάδας, αλλά και του Αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ το 2014, είχε βραβευθεί με το Αθλητικό βραβείο του ΑΚΕΛ.

Βαρύ πένθος για την ΑΕΛ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, αλλά πριν την παράθεση της, να αναφερθούν λίγα λόγια, σχετικά με την πιο πάνω φωτογραφία (την οποία είχε αναρτήσει ο άλλοτε διεθνής αρχηγός της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ, Μάκης Σωκράτους).

Ήταν το καλοκαίρι του 1978, όταν η ΑΕΛ κατά την αγωνιστική περίοδο 1977-1978, είχε κατακτήσει τέσσερεις Τίτλους (Καλαθόσφαιρα Ανδρών, Βόλεϊ Γυναικών, Καλαθόσφαιρα Εφήβων και Ποδόσφαιρο, 2ης ομάδας).

Τα τμήματα εκείνα, τιμήθηκαν από τον τότε δήμαρχο Λεμεσού κ. Φώτη Κολακίδη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού και ο εκλιπών διακρίνεται «εντοπισμένος» με το κόκκινο βελάκι, αριστερά του Δημήτρη Σολομωνίδη, ενώ με το λευκό κοστούμι, διακρίνεται ο κ. Κολακίδης.

Διακρίνονται επίσης αρκετές προσωπικότητες (Γιώργος Θυρώτος, Δώνης Κουνούνης, Ρούλα Κατσαμπή, Μάκης Σωκράτους, Στέλλα Καλοπαίδη και πολλοί άλλοι), που η κάθε μια ξεχωριστά, έγραψε αρκετά κεφάλαια στη Γαλαζοκίτρινη ιστορία!

✍Η ανακοίνωση της ΑΕΛ

«𝝟𝝖𝝠𝝤 𝝥𝝖𝝦𝝖𝝙𝝚𝝞𝝨𝝤 𝝡𝝞𝝬𝝖𝝠𝝜 𝝢𝝞𝝟𝝤𝝠𝝖𝝞𝝙𝝜

H καλαθοσφαιρική ΑΕΛ ανακοινώνει με οδύνη τον θάνατο του Μιχάλη Νικολαΐδη εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Μιχάλης Νικολαϊδης υπήρξε ο πρωτεργάτης και εμπνευστής της ομάδας που έμελλε να καθιερωθεί στο μέλλον ως η Βασίλισσα της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Ο Μιχάλης Νικολαϊδης υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής αλλά και προπονητής της ανδρικής ομάδας την οποία οδήγησε  το 1974 στην πρώτη κατάκτηση τίτλου στην ιστορία της αλλά και σε πολλούς άλλους μετέπειτα, δημιουργώντας μια κυρίαρχη ΑΕΛ στον χώρο της καλαθόσφαιρας.

Δούλευε πάντα με στόχο τη δημιουργία νεαρών ταλέντων, στα οποία εμφυσούσε πρώτα την αγάπη για τον αθλητισμό και το εύ αγωνίζεσθαι και στη συνέχεια τα μυστικά του αθλήματος.  Τα αμούστακα παιδιά που μετέτρεψε σε βαριά ονόματα της καλαθοσφαιρικής ιστορίας του τόπου είναι πάρα πολλά μεταξύ αυτών ο αείμνηστος Γιώργος Θυρώτος, Δημήτρης Παλάλας, Δώνης Κουνούνης και πολλούς άλλους.

Ο Μιχάλης Νικολαϊδης εργάστηκε επίσης ως προπονητής της Εθνικής ομάδας ενώ επαγγελματικά έφτασε μέχρι την βαθμίδα του Επιθεωρητή Φυσικής Αγωγής. Ο Νικολαϊδης προσέφερε τα μέγιστα στην καλαθόσφαιρα αλλά και στην ΑΕΛ που την κατέστησε μεγάλη και κυρίαρχη δύναμη στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα του τόπου.

Ο Νικολαϊδης δεν έγραψε απλά ιστορία αλλά την δημιούργησε. Η ομάδα μας θα αγωνιστεί με μαύρο περιβραχιόνιο στους επόμενους αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ και την KK Lovcen 1947, εις ένδειξη πένθους και σεβασμού προς την μεγάλη προσωπικότητα του Μιχάλη Νικολαϊδη.

Περισσότερες πληροφορίες για την κηδεία του Μιχάλη Νικολαϊδη θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο Καλό Παράδεισο αγαπητέ μας Μιχάλη.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ PAYABL EKA AEΛ»

Προηγούμενο Άρθρο

⛹️‍♂️ Μια φωτογραφία με ξένους που άφησαν ιστορία!

Επόμενο Άρθρο

🤝 Η αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία της ΕΘΑ, που απεικονίζεται σε ενα πανό!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

✍ «Κυπριακή» ενίσχυση από… ΗΠΑ για ΑΕΛ!

Ανάγνωση: Περίπου 40“   Σε μιαν άκρως αιφνιδιαστική κίνηση ενίσχυσης, ενόψει της προσπάθειας που θα καταβάλει κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, προχώρησε νωρίτερα σήμερα η ΑΕΛ, η οποία απέκτησε τον Αλέξιο Βάκη (20 ετών, 1,96). […]

Α1 κατηγορία Ανδρών Κ18: Ζήνωνας, ΑΕΛ, ΑΕΚ και Κεραυνός στα πλέι-οφ!

Αν και απομένει μια ακόμη αγωνιστική (καθώς και ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί αύριο), ξεκαθάρισε η 4αδα των πλέι-οφ στο Πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας Ανδρών και οι ομάδες αυτές, είναι οι Ζήνωνας ΑΕΛ, ΑΕΚ και Κεραυνός […]

🎼Η βραδιά που ο Σώσης αιφνιδιάστηκε ολότελα από τις επιλογές ενός… αναπληρωματικού DJ!

📖 Περίπου 35“ ➡️Ο Σώσης είναι ένας πασίγνωστος DJ, ανά τη Λεμεσό και όχι μόνο, κυρίως λόγω της λειτουργίας του δημιουργήματος του, το περίφημο Kingston. Το δε κύριο μενού της μουσικής που μπορούσε να ακούσει […]