Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🔵 Στη σημερινή Παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης Αυτισμού, η Κυπριακή τροχοκαλαθοσφαίριση, μετέχει καθολικά!

Όλες οι κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτίο Τύπου

📖 Περίπου 2`

➡️Μια σημαντική Παγκόσμια επέτειος έχει ξημερώσει, καθώς σήμερα όλοι φοράμε μπλε, επειδή πρόκειται για την Παγκόσμια μέρα αυτισμού!

Στην Οικουμενική αυτή εκστρατεία λοιπόν μετέχει και η Κύπρος μέσω των ομάδων Τροχοκαθίσματος, καθώς όλες που μετέχουν σε αυτό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πριν από λίγο, εκ μέρους της Θεοδοσίας Κυριάκου, ενεργό στέλεχος, των οργανώσεων, οι οποίες στηρίζουν, τόσο τα άτομα σε Τροχοκάθισμα, όσο και τα αυτιστικά, έστειλε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο που για μιαν ακόμη φορά «αγκαλιάζει» αυτά τα άτομα, όπως οφείλει να πράττει ο καθένας και βέβαια, όχι μόνο σήμερα!

✍️Το κείμενο:

“Η τροχοκαλαθοσφαίριση συμμετέχει για 4η χρονιά στην Παγκόσμια εκστρατεία «Light it up Blue

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα άτομα με Αυτισμό και γιορτάζεται παγκοσμίως με τη διοργάνωση της εκστρατείας «Light it up Blue» η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού  γύρω από το θέμα του αυτισμού. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και διαχρονικά έτσι ώστε να υπάρξει μια πιο ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο πιο σημαντικός σύμμαχος και υποστηρικτής των ανθρώπων με αυτισμό είναι ο «Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό». Ο Σύνδεσμος  ιδρύθηκε το 1990 και κύριος σκοπός του είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με Αυτισμό έτσι ώστε να τους εξασφαλίζεται καλύτερη ποιότητα ζωής και η πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις θεραπείες που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη.

Ο Σύνδεσμος στηρίζει άτομα τα οποία βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες τους από την στιγμή που το παιδί θα διαγνωσθεί. Αυτό γίνεται τόσο με πρακτικούς τρόπους προσπαθώντας να διασφαλίσει την μέγιστη καλύτερη ποιότητας ζωής για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος στηρίζει  συναισθηματικά και ψυχολογικά τις οικογένειές των ατόμων αυτών.

Όσες παροχές και να προσφερθούν στους ανθρώπους αυτούς η ποιότητα ζωής τους δεν θα αλλάξει εάν όλοι εμείς δεν τους αποδεχτούμε, αν δεν αποδεχτούμε την διαφορετικότητα τους. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί.

Σήμερα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό συμμετέχει για δέκατη τέταρτη  χρονιά στη διεθνή ημερήσια εκδήλωση «Light it up Blue» εκπροσωπώντας την Κύπρο.  Κεντρικά κτίρια και ιστορικά μνημεία διάφορων χωρών θα φωταγωγηθούν  με μπλε χρώμα και θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Αυτή η ημέρα αποτελεί μια παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό ώστε να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίστανται τα αυτιστικά άτομα ή και οι οικογένειες τους.

Ο  Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό καλεί το κοινό να συμμετέχει στην καμπάνια για την ευαισθητοίηση σχετικά με το θέμα του αυτισμού λαμβάνοντας μέρος στις πορείες που θα διεξαχθούν παγκύπρια. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της πρώτης κυρίας.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν και οι 4 ομάδες τροχοκαθίσματος:

Apollon Wheelchair Basketball, APOP Wheelchair Basketball ,Ifestos Sports Club και Keravnos Wheelchair Basketball.

Οι 4 ομάδες ντύθηκαν στα μπλε, φωτογραφήθηκαν και ενωμένες έστειλαν μήνυμα ελπίδας, συμμετέχοντας στην εκστρατεία του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό.

Ο APOP Wheelchair Basketball, θα λάβει για ακόμη μια χρονιά  μέρος και στην πορεία που θα διεξαχθεί στην Πάφο.

Αξίζει να αναφερθεί πως το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα εμπράκτως αποδέχεται τη διαφορετικότητα, αφού οι κανονισμοί του αθλήματος επιτρέπουν στη σύνθεση της ομάδας να συμμετέχουν αρτιμελείς αθλητές και αθλητές με αναπηρία.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί, μοναδικοί και αυτό είναι τόσο υπέροχο.

Είμαστε όλοι μοναδικές, χρωματιστές πινελιές στον πίνακα που λέγεται κοινωνία”.

Προηγούμενο Άρθρο

📊 Στον Κωνσταντίνο Γρίβα ο τίτλος του κορυφαίου Κύπριου για την πρεμιέρα της 2ης φάσης!

Επόμενο Άρθρο

✍️ Ανακοίνωση και αναμονή αντιδράσεων από πλευράς ΑΠΟΕΛ!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

🏀 Η πρόβα της ΑΕΛ και το ρεκόρ του Παντούρη, που δύσκολα θα καταρριφθεί!

📖 Περίπου 70“ ➡Κατ` αρχήν, ήταν το πρώτο (ποιος γνωρίζει από πότε) ντέρμπι ανάμεσα στους «2» της Λεμεσού, στο οποίο δεν υπήρχε κανένα, μα κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και αμφότεροι έμειναν εκτός 4αδας πλέι-οφ… Άρα, […]

📸 Γονείς και παιδιά (και ο… όμορφος της υπόθεσης)!

📖 Περίπου 15“ ➡Κωνσταντίνος και Αλίκη, μαζί με την κόρη τους, την Ιωάννα… Χρυστάλλα Μερκούρη, μαζί με την κόρη της, την Κωνσταντίνα… Νίκος Μαννούρης, μαζί με την κόρη του, τη Στέλλα… Τρεις νεαρές κοπέλες, ισάριθμες […]

⛹️‍♀️ Αναγέννηση και ΑΕΛ, αναμένεται να συνεχίζουν να συμβαδίζουν…

📖 Περίπου 15“ Συνεχίζεται σήμερα το Γυναικείο Πρωτάθλημα με τις αναμετρήσεις για την 11η αγωνιστική της 1ης φάσης και όπως όλα δείχνουν, οι δυο συγκάτοικοι της κορυφής, δεν θα… αποχωριστούν ούτε μετά τα σημερινά τους […]