Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏐Βόλεϊ ΑΕΛ: Όταν η «μετάγγιση» είναι προσεγμένη, η παράδοση θα συνεχίζεται!

Όλες οι κατηγορίες: Άλλα Αθλήματα

📖 Περίπου 2`

➡Αν υπάρχει μια ομάδα στο Γυναικείο Αθλητισμό του τόπου μας, που να έχει θαυμαστεί όσο καμιά άλλη, σε όλα τα αθλήματα, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, εκτός από την ομάδα βόλεϊ της ΑΕΛ!

Διότι ήταν εκείνη η «φοβερή και τρομερή» ομάδα της Ροτσίδου, της Κατσαμπή, της Σωκράτους (Τζιωρτζή), της Καραγιάννη και των άλλων παικτριών της εποχής εκείνης που η… 2η θέση για τις αντιπάλους, ήταν η… κατάκτηση του Τίτλου!

Βέβαια, τίποτα δεν κρατάει εις αεί…

Με την πάροδο των χρόνων, ανέβηκαν στην κορυφή και άλλες ομάδες, αλλά η ΑΕΛ, παραμένει στις επάλξεις και ο λόγος που παραμένει, δεν μπορεί να είναι άλλος, εκτός από την προσεγμένη «μετάγγιση» που ξεκινά από τις ηλικίες των 5 ετών και φθάνει ως την πρώτη Γυναικεία ομάδα.

Στο συνοπτικό, μοιάζει σαν μια ηλικιακή σειρά…

Αλλά όλη η (περί)ουσία, είναι στο πρακτικό κομμάτι, που δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολη διαδικασία!

Χρειάζεται συντονισμός, συνεργασία, επικοινωνία, αλληλοστήριξη!

🎙Αλεξία Ροτσίδου!

Αλλά όταν στο πόστο του τεχνικού διευθυντή των Γαλαζοκίτρινων Ακαδημιών, βρίσκεται ένας άνθρωπος που κουβαλάει μιαν διαχρονική εμπειρία, μια από τις κοπέλες – πυλώνες της άλλοτε παντοκρατορίας της ΑΕΛ και με την τόση διεθνή εμπειρία, σαν την Αλεξία Ροτσίδου, η εύρυθμη λειτουργία καθίσταται λιγότερο δύσκολη!

Η Αλεξία Ροτσίδου λοιπόν, ως καλεσμένη του «BS», προσφέρει στον αναγνώστη, μιαν πλήρη εικόνα, γύρω από την πλήρως επαγγελματική οργάνωση, υπό την οποία λειτουργεί το άκρως κομβικό κομμάτι της Ανάπτυξης στην ΑΕΛ:

«Αυτήν τη στιγμή η ομάδα μας διαθέτει δέκα προπονητές, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, όπως στο Γυμνάσιο Καθολικής, 4ο Λύκειο Αγίου Νικολάου, Επισκοπή και βέβαια στο Νίκος Σολομωνίδης, ενώ τα Αναπτυξιακά προπονούνται στο Λύκειο του Αγίου Αντωνίου.

Η Αναπττυξιακή μας κλίμακα, περιλαμβάνει ηλικιακές κατηγορίες Κ18, Κ 16, Κ14, όπως και τα τζούνιορ, στα οποία προπονούνται πάνω από 180 παιδιά, ενώ στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες, προπονούνται 15 κοπέλες στην κάθε μια εξ` αυτών.

Υπεύθυνος των Ακαδημιών είναι ο κ. Ανδρέας Παππούς».

📸Το κείμενο συνεχίζεται κάτω από την ακόλουθη φωτογραφία…

🎙«Είμαστε ένα βήμα μπροστά»

Συνεχίζοντας τα περί κατατόπισης, η Αλεξία Ροτσίδου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στη στελέχωση των Ακαδημιών, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Συχνά, πραγματοποιούμε επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία, έχοντας επαφές με τους διευθυντές, που βέβαια έχουν να κάνουν με τα μικρά παιδιά, για τα οποία πρέπει να τονισθεί αν και είναι γνωστό.

Το όνομα της ΑΕΛ, προσελκύει τα παιδιά.

Εμείς, εργαζόμαστε για να παραδίδουμε έτοιμες και ικανές παίκτριες, για στελέχωση της πρώτης ομάδας.

Θα τολμούσα επίσης να αναφέρω ότι πάνω στο οργανωτικό κομμάτι, είμαστε ένα βήμα μπροστά.

Διότι η ομάδα, διαθέτει γυμναστή, διατροφολόγο, αθλητικό ψυχολόγο, εργοφυσιολόγο καθώς και υπεύθυνο υποτροφιών για σπουδές στο εξωτερικό, όπως και φυσιοθεραπευτή.

Είναι μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που εργάζεται για τα παιδιά, ενώ εδώ θα πρέπει να προσθέσω ότι υπάρχει και δημοσιογραφική ομάδα, η οποία και καλύπτει σε live streaming τα παιχνίδια των ομάδων μας».

🎙Διοργάνωση καμπ και βοήθεια από τους γονείς

Στο τελευταίο κομμάτι των δηλώσεων της, η Αλεξία Ροτσίδου, αναφέρθηκε στη διοργάνωση καμπ για τις νεαρές κοπέλες της ΑΕΛ, αλλά και τη στήριξη που λαμβάνει η όλη προσπάθεια από τους γονείς των παικτριών:

«Διοργανώνουμε ετήσιο καμπ με την παρουσία ξένων προπονητών, ενώ φέτος θα υπάρξει και καμπ για τις Ακαδημίες.

Διοργανώνουμε επίσης και Χριστουγεννιάτικο καμπ, το οποίο παρακολουθούν οι προπονητές, ενώ μια σημαντική καινοτομία, είναι η δημιουργία συνδέσμου γονέων, ο οποίος διοργανώνει παζαράκι και μας βοηθά σε όλους τους τομείς.

Τέλος, τον μήνα Απρίλιο, διοργανώνουμε και πρωτάθλημα Ακαδημιών, ούτως ώστε να βλέπουμε τα παιδιά, την εξέλιξη τους και το ποια θα μπορούν να ανέβουν κατηγορία, κατόπιν κρίσεως των προπονητών».

Προηγούμενο Άρθρο

🤣 Ο… λάτρης και ο… υπερήφανος!

Επόμενο Άρθρο

😉 Οι… ζυγοί στην ΑΕΛ δεν λύθηκαν για όλους!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

✍ Τώρα που τελείωσε και αυτή η αγωνιστική περίοδος, έφθασε και η ώρα ενός πρώτου απολογισμού…

Ανάγνωση: Περίπου 80“ Μια ακόμη αγωνιστική περίοδος, ανήκει λοιπόν στην ιστορία, μετά και την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Κεραυνό για την τελική φάση των πλέι-οφ… Είναι δεδομένο ότι η καλή εικόνα […]

😉 O ξεχωριστός οπαδός της ΑΕΛ, Μαρίνος!

📖 Περίπου 15“ ➡Ο Μαρίνος Αριέλ Τηλεμάχου, είναι από τους οπαδούς εκείνους που δίνουν το σωστό παράδειγμα, δηλαδή του τι σημαίνει να συμπεριφέρεται ένας οπαδός μέσα σε φίλαθλα πλαίσια και αυτός είναι ο λόγος που […]

🏀 Φιλικές νίκες για ΑΕΛ, Κεραυνό / links 🔗

📖 Περίπου 15“ Με νίκες για την ΑΕΛ και για τον Κεραυνό, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα τα δυο αποψινά φιλικά παιχνίδια, που έγιναν σε «Ν. Σολομωνίδης» και «Κ. Παπαέλληνας». Στο Γαλαζοκίτρινο ντέρμπι, η ΑΕΛ […]