Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏆 Ανόρθωση – ΑΕΛ 74-62: Το βαρόμετρο της 1ης περιόδου και τα… καμπανάκια της 4ης απέφεραν πρόκριση

Όλες οι κατηγορίες: Διοργανώσεις , Κύπελλο

📖 Περίπου 70“  361 λέξεις

Όπως στα δυο ψεσινά παιχνίδια, έτσι και στο σπουδαιότερο που είχε αναδείξει η κληρωτίδα για την προκριματική φάση του Κυπέλλου, η έδρα ήταν και πάλι η «νικήτρια»!

Έδρα, που την είχε η Ανόρθωση απέναντι στην ΑΕΛ, με την ομάδα της Αμμοχώστου, να κερδίζει με 74-62 τους Γαλαζοκίτρινους, στην αναμέτρηση που έγινε στην 2η τεχνική σχολή Λεμεσού και να είναι αυτήν, που θα βρει απέναντι του ο Κεραυνός στην προημιτελική φάση, στη μονομαχία που θα διεξαχθεί στο «Κ. Παπαέλληνας», όπου και θα εκδοθεί το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για τους ημιτελικούς.

Μετά το αρχικό 12-0, η Ανόρθωση σε κανένα σημείο δεν κινδύνεψε, ενώ όταν η ΑΕΛ μείωσε σε 68-58 στις αρχές της 4ης περιόδου, τα… καμπανάκια που έβαλε στα αυτιά των καλαθοσφαιριστών του ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, εν τέλει… απέτρεψαν τα απροσδόκητα (όπως βέβαια είχε εξελιχθεί το παιχνίδι).

Πάντως είναι λίγο σπάνιο, αλλά μέσα από τη διακύμανση που παρουσίασε η αποψινή αναμέτρηση, ουσιαστικά ήταν η 1η περίοδος που εν τέλει, αποτέλεσε το… «σημείο σφραγίσματος του εισιτηρίου» (βλ. βαρόμετρο).

Διότι το 22-06 για την Ανόρθωση στο 10λεπτο, διαμόρφωσε και ψυχολογικά δεδομένα, τα οποία φάνηκαν και στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης.

Όταν δηλαδή η γηπεδούχος, είχε ανέβει και πάνω από το +20 και όσο πέρναγε η ώρα, τόσο πιο δύσκολα γίνονταν τα πράγματα για την ΑΕΛ, που ας μη ξεχνά κανείς ότι είχε να αντιμετωπίσει εκτός, την ευρισκόμενη στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση ομάδα, της τρέχουσας περιόδου, από την οποία έχανε με 42-21 στο 20`.

Το… γύρω από το +20 ως διαφορά, παρέμενε και στην 3η περίοδο και επομένως, για την Ανόρθωση, φάνταζε όλο και πιο εύκολη η υπόθεση πρόκριση…

Όμως η ΑΕΛ, δεν είναι και καμιά εύκολη αντίπαλος και για κανέναν, παρότι στο 30`, έχανε με 65-47…

Μια ΑΕΛ που έδειξε σημεία διάθεσης για να παλέψει ως το τέλος, αλλά παρά το γεγονός ότι η Ανόρθωση, είχε μείνει στους 9 μόλις πόντους κατά την 4η περίοδο, οι Γαλαζοκίτρινοι, ποτέ δεν μείωσαν κάτω από διψήφιο νούμερο (ως εκεί ακριβώς είχαν φθάσει, δηλαδή ως το -10) και αφού από το 37` ως το 40`, δεν σημειώθηκε ούτε… μισός πόντος, το 74-62 που είχε διαμορφωθεί στο 37`, ήταν και το τελικό σκορ!

📊 Στατιστικό (Ανόρθωση – ΑΕΛ 74-62)

https://livestats.dcd.shared.geniussports.com/u/KOK/2402545/bs.html

Προηγούμενο Άρθρο

🏀 16η αγωνιστική και οι «μνήμες» από τον 1ο γύρο

Επόμενο Άρθρο

😉 Ποιος είναι ο κύριος;

Παρόμοιο περιεχόμενο …

⛹️‍♂️ To 2/2 ήταν εύκολο για την ΑΕΚ / link 🔗

📖 Περίπου 25“ Στην πρεμιέρα της… βγήκε η ψυχή, για να κέρδιζε μετά από δυο παρατάσεις την ΑΕΛ στη Λεμεσό. Όμως σήμερα, δεν είχε και ιδιαίτερα θέματα, αντιμετωπίζοντας τον Αχιλλέα στο «Κίτιον» και με το […]

🏀 H AΕΛ στα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα

Ανάγνωση: Περίπου 45“ Συνεχίζοντας την ανασκόπηση του το «BS», σχετικά με την πορεία των ομάδων, στα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα, η δεύτερη συνολικά από όλες τις ομάδες που παίρνει σειρά, είναι αυτή της ΑΕΛ, τηρουμένης της αλφαβητικής. […]

⛹️‍♂️ Ο Γιώργος ξέρει πως να χρησιμοποιεί το… βουλοκέρι!

📖 Περίπου 30“     Κάπως… παράξενος ο τίτλος όσον αφορά το κείμενο που ακολουθεί και που είναι αφιερωμένο στο διεθνή περιφερειακό άσο της Ανόρθωσης, το Γιώργο Βάρσο. Είναι όμως και συμβολικός! Ο λόγος, είναι επειδή […]