Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🏀 Ο αγώνας που είχε διεξαχθεί Μεγάλο Σάββατο, ήταν και τελικός πλέι-οφ και γιατί έγινε αυτό!

Όλες οι κατηγορίες: Περγαμηνής ανάγνωσμα

📖 Περίπου 60“

➡Μεγάλο Σάββατο σήμερα και οι απανταχού Χριστιανοί, προσμένουν τη στιγμή της άπλετης λάμψης, της μεγαλύτερης αλήθειας, που δεν είναι άλλη, εκτός από Την Ανάσταση Του Θεάνθρωπού!

Τη μέρα αυτή λοιπόν, άπαντα «παραλύουν»…

Ωστόσο στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα του τόπου μας, υπάρχει και ένα ιστορικό γεγονός κατά το οποίο όχι μόνο δεν… παρέλυσαν τα πάντα, απεναντίας ήταν… πλήρως ενεργοποιημένα!

Πρόκειται λοιπόν για τον 4ο αγώνα της τελικής φάσης για τα πλέι-οφ της αγωνιστικής περιόδου, ο οποίος έγινε στις 29/04/2000, ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου!

Αντίπαλοι, οι Απόλλωνας και Κεραυνός, στην αναμέτρηση που είχε γίνει στη Λεμεσό και στην οποία οι Ερυθροκίτρινοι, έφθασαν στην 3η και καθοριστική νίκη, που τους είχε χαρίσει τον δεύτερο Τίτλο Πρωταθλητή στην ιστορία τους!

Γιατί όμως η αναμέτρηση έγινε ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου;

Εκείνη την εποχή λοιπόν, το Αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, προετοιμαζόταν (υπό τις οδηγίες του Βλάντο Τζούροβιτς) για τους αγώνες στον όμιλο για την 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξάγονταν στη Δανία και επειδή οι φιλοδοξίες ήταν μεγάλες (και που επαληθεύτηκαν, ελέω της πρόκρισης για πρώτη και μοναδική ως τώρα φορά, στη 2η προκριματική φάση), οι ημερομηνίες ήταν αρκετά «συρρικνωμένες»…

Επειδή το πρόγραμμα της προετοιμασίας ήταν αρκετά «επίπονο», οι ημερομηνίες διεξαγωγής αυτής, ήταν κατά κάποιον τρόπο, επιβαλλόμενες μιας και στις 17 του Μάη, η Εθνική μας θα έπρεπε να έδινε τον πρώτο της αγώνα για τον προκριματικό όμιλο.

Δηλαδή, μόλις 17 μέρες μετά τον τελικό, που είχε διεξαχθεί το Μεγάλο Σάββατο, ενώ αν χρειαζόταν και πέμπτος τελικός, τότε το πρόγραμμα της προετοιμασίας, θα ήταν ακόμα πιο «επίπονο»!

Όσο για την αναμέτρηση στη Λεμεσό, αυτή ορίστηκε να ξεκινήσει στις 18:00 και αφού δεν χρειάστηκε και καμιά… παράταση, με την επιστροφή τους στη βάση οι Ερυθροκίτρινοι, πρώτα πανηγύρισαν και μετά πήγαν στις οικίες τους, ούτως ώστε να ετοιμαστούν για Τη Θεία Ανάσταση και τον Καλό Λόγο!

Προηγούμενο Άρθρο

🏀ΑΕΛ: Προγραμματίζεται για το επόμενο βήμα!

Επόμενο Άρθρο

🗓 Διεθνής Ημέρα Πυροσβεστών: Η διαφορά του να καίγεται το σπίτι του γείτονα από το δικό μας…

Παρόμοιο περιεχόμενο …

🏀Γιαγκουλής & Θρασυβουλίδης στην Εθνική του 2005!

Μέσος όρος ανάγνωσης κειμένου: 15 περίπου δευτερόλεπτα  Κυριάκος Γιαγκουλής και Μάριος Θρασυβουλίδης, είχαν και έχουν μιαν πολύ καλή φιλική σχέση, που βέβαια προέκυψε μέσα από την κοινή τους πορεία στα γήπεδα. Το 2005, είχαν συνεργαστεί […]

🤣 Όταν ο George Tight… αντελοσσιάστηκεν!

📖 Περίπου 15“   Προφανώς είχε τα… κέφια του ο Angel Father Jimmy (από… ελεύθερη μετάφραση, Άγγελος Παπαδημητρίου) και σκέφτηκε να κάνει μια μικρή «πλακίτσα», στον George Tight (πάλι από ελεύθερη μετάφραση, Γιώργος Σφικτός) και […]

⛹️‍♂️ Για τον Κεραυνό, το θέμα ήταν η 3η περίοδος, αλλά για την ΠΑΕΕΚ, η ίδια η ιστορία!

📖 Περίπου 45“ Αρχίζοντας την αναφορά του κειμένου με την ΠΑΕΕΚ, η μεγάλη στιγμή που ανέμεναν άπαντες στην προσφυγική ομάδα, έφθασε, καθώς είναι ήδη γεγονός, το πρώτο της παιχνίδι μετά από 23 χρόνια, εκεί που […]