Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

🍲 46 στιγμές από τη ζωή της Χρύσως Λέφου

Όλες οι κατηγορίες: Πολιτιστικά

📖 Περίπου 75“

Μια όμορφη, γαστρονομικής υφής, εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στη Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού!

Η γνωστή τηλεμαγείρισσα, Χρύσω Λέφου, θα παρουσιάσει το πρώτο της βιβλίο, το οποίο φέρει τίτλο «46 στιγμές από τη ζωή της Χρύσως Λέφου».

Για το γεγονός, έχει εκδοθεί δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρονται όλα, σχετικά με την εκδήλωση και είναι το ακόλουθο:

“Η αγαπημένη τηλεμαγείρισσα παρουσιάζει το 1ο της βιβλίο στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Το Σάββατο 2 του Μάρτη από τις 2-5μ.μ στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού η Χρύσω Λέφου παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο που τιτλοφορείται «46 στιγμές από τη ζωή μου- Η γαστρονομία της Κύπρου από γενιά σε γενιά». Θέλοντας η αγαπημένη τηλεμαγείρισσα να κάνει πράξη αυτό που πρεσβεύει, τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας, στήνει μια υπέροχη γιορτή για τη γαστρονομία της Κύπρου με ζωντανές επιδείξεις για χαλλούμι, αναρή, τραχανά, παλουζέ, καττιμέρι, λουκουμάδες, ρέσι, πάστες (τα φημισμένα κεραστικά στους γάμους που φτιάχνουν στον Κάμπο), μοντέρνα κυπριακή και vegan κουζίνα, καθώς και ζυμώματα με τα παιδιά.

Για τη συγγραφέα και τη γαστρονομία της Κύπρου θα μιλήσουν η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσόκος, η Ελίνα Χριστοφίδου από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο κοινοτάρχης του Αναλυόντα Μιχαλάκης Ηροδότου και η τηλεοπτική σεφ Γαλάτεια Παμπορίδη.

Μέρος από τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν για το συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

Η συγγραφέας στο βιβλίο της παρουσιάζει 46 στιγμές της ζωής της που είναι συνδεδεμένες όχι μόνο με την κουζίνα, αλλά και την Γαστρονομία της Κύπρου. Κάθε προσωπική στιγμή από τις 46 παρουσιάζεται με λεπτομέρεια μέσα από μια συνταγή.

Το βιβλίο αυτό όμως, δεν είναι μόνο βιβλίο με συνταγές. Ο αναγνώστης θα βρει αναφορές από τη Γαστρονομία της Κύπρου. Ποια ήταν η αφορμή που ένα φαγητό φτιάχτηκε, ποια ανάγκη ικανοποίησε, είτε επισιτιστική, είτε εμπειρική και ποια είναι η ετυμολογία της ονομασίας του.

Ακόμα, θα διαβάσει για την ελιά, το αλεύρι, το τυρί και το αλλαντικό, τους γαστρονομικούς αυτούς θησαυρούς που στο βιβλίο η συγγραφέας ονομάζει «πυλώνες της Γαστρονομίας της Κύπρου».

Οι φωτογραφίες μινιμαλιστικές, εξαιρετικά καθαρές, αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρεια το πιάτο που πραγματικά ο καθένας ονειρεύεται να

γευτεί. Το βιβλίο αυτό, όπως αναφέρει η Χρύσω Λέφου είναι μια σπουδαία πολιτιστική παρακαταθήκη για τις γενιές που θα έρθουν”.

Προηγούμενο Άρθρο

🎂 27/02/1936 – 27/02/2024: 88 χρόνια Ένωση Νέων Αγίου Δομετίου!

Επόμενο Άρθρο

😲 Για τον… «Πίπη», ένας παλιός αξιωματούχος της αστυνομίας «φταίει» για όλα!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

🎶 Ένας χρόνος χωρίς τον Έλληνα κορυφαίο συνθέτη όλων των εποχών ανά το Παγκόσμιο!!! (Video)

Ανάγνωση: Περίπου 60“ Ήταν η μέρα που δεν ήθελε να ερχόταν κανείς… Όμως η αποδήμηση Στα Επουράνια, είναι ένας κανόνας που δεν έχει εξαίρεση για κανέναν… Όποιος και αν είναι αυτός… Ακόμα και αν πρόκειται […]

📜 Στου Off the record την παρουσίαση, παρουσιάστηκε μια βαριά κληρονομιά!

📖 Περίπου 45“ Αρχίζοντας το παρών κείμενο, με πρώτο ενικού, σχετικά με τη χθεσινοβραδινή παρουσίαση του βιβλίου που έγραψε ο Πέτρος Χ` Χριστοδούλου, ο «Πετράν», ο «Γκάλης της καλαθοσφαιρικής δημοσιογραφικής σύνταξης» του τόπου μας, αυτά […]

😇 O Άγιος Λάζαρος και ο Σάββας ευχαριστούν, οι Κωνσταντίνος και Άντρη, δηλώνουν…  

📖 Περίπου 70“ Τη στιγμή που όσοι πάνε κάθε χρόνο, στο περιβόλι του Αγίου Λαζάρου και είναι τόσο ποσοτικοί και συνάμα, ποιοτικοί, μπορεί να μη βλέπουν τον ίδιο τον Άγιο, είναι όμως εκεί και μαζί […]