Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

✍Η ανακοίνωση των «7» σε 7 σημεία!

Όλες οι κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτίο Τύπου

📖 Περίπου 1`50“

➡Κοινό ανακοινωθέν εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα οι επτά ομάδες που ψήφισαν υπέρ των 4 ξένων με απεριόριστο χρόνο συμμετοχής στις αναμετρήσεις της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση χωρίζεται σε επτά σημεία, στα οποία τονίζεται στο καθένα και ένα επιχείρημα των «7», σχετικά με την απόφαση.

✍Η ανακοίνωση:

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο; Ότι δηλαδή η απόφαση για συμμετοχή 4 «ξένων» καλαθοσφαιριστών ταυτόχρονα δεν στρέφεται ενάντια στους Κύπριους καλαθοσφαιριστές και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα τους!

Δεύτερο, εξίσου σημαντικός πυλώνας του οικοδομήματος της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας είναι και οι ομάδες και οι Προέδροι / διοικητικά συμβούλια που πληρώνουν τον λογαριασμό για να διεξάγεται το πρωτάθλημα.

Τρίτο, καλό θα ήτο για όλους τους εμπλεκόμενους να μελετήσουν την κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες 52 χώρες που ανήκουν στην FIBA EUROPE. Θα διαπιστώσουν πολύ γρήγορα ότι η Κύπρος ήτο ίσως η μοναδική χώρα με κανονισμό 2 εγχώριων καλαθοσφαιριστών ν ’αγωνίζονται στην 5άδα! Θα διαπιστώσουν επίσης ότι ο μέσος όρος ξένων καλαθοσφαιριστών που μπορούν να εγγραφούν είναι 6 (κι όχι 4 που έχουμε στην Κύπρο) . Ουδείς προσπάθησε ν’ αλλάξει αυτή την πρόνοια. Εάν γινόταν αυτό τότε δικαιολογημένα θα μπορούσαν ν’ αντιδράσουν οι επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές. Αυτό που αλλάζει ίσως είναι ότι θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο για να πάρουν θέση στην 5άδα και αυτό είναι υγιής ανταγωνισμός και όχι αλλοίωση ευκαιριών.

Τέταρτο, δεν υπάρχουν «σοβαρές» και «ασόβαρες» ομάδες και είναι πολύ άστοχος και άδικος αυτός ο χαρακτηρισμός. Υπάρχουν όμως ομάδες με ψηλά, μεσαία και χαμηλά μπάτζετ που έχουν κάνει ακριβώς την ίδια διαπίστωση για το θέμα των ξένων καλαθοσφαιριστών. Μεταξύ τους είναι και ομάδες που έχουν κερδίσει πέραν των 2/3 των συνολικών τίτλων που έχουν κερδηθεί στην Κυπριακή Καλαθόσφαιρα τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά και ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία και αυτό λέει πολλά!

Πέμπτο, δεν υπάρχουν ομάδες/ σωματεία που αγαπούν λιγότερο ή περισσότερο το άθλημα και ούτε αναγνωρίζουμε σε οποιοδήποτε σωματείο το δικαίωμα να θεωρείται ως ο μοναδικός προστάτης των συμφερόντων των Κυπρίων καλαθοσφαιριστών.

Έκτο, δεν έγινε ΚΑΜΙΑ διαβούλευση εν κρυπτώ. Προσεγγίστηκαν ΟΛΟΙ οι πρόεδροι ομάδων που συμμετέχουν στην OPAP BASKET LEAGUE δηλ. 11 ομάδες. Μόνο 2 ήσαν αρνητικοί, 2 αναποφάσιστοι και 7 θετικοί, οι οποίοι και υπόγραψαν σχετικό υπόμνημα το οποίο στάλθηκε στην ΚΟΚ και διανεμήθηκε σε όλους. Τελικά ψηφίστηκε με 8 θετικές ψήφους, 3 αποχές και 3 αρνητικές ψήφους. Απορίας άξιο είναι φυσικά ότι οι 3 αρνητικές ψήφοι προήλθαν όλες από σωματεία που δεν συμμετέχουν στην OPAP BASKET LEAGUE καταστρατηγώντας προηγούμενη πρακτική για αποχή από ψηφοφορία σε τέτοιες περιπτώσεις. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε αργότερα γιατί είναι εντελώς λανθασμένο σωματεία που δεν θα υποστούν τις συνέπειες της ψήφου τους να μπορεί να καθορίσουν το σχετικό αποτέλεσμα σε μία ψηφοφορία.

Έβδομο, δεν θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση. Ας περιμένουμε όλοι μας να δουλέψει η νέα πρόνοια για την δημιουργία ενός πιο ανταγωνιστικού και ποιοτικού πρωταθλήματος και τότε μπορούμε να κριθούμε όλοι. Μέχρι τότε ας σταματήσουν τα «κροκοδείλια» δάκρυα αλλά και οι απειλές περί συμμετοχής των παικτών στο EUROBASKET 2025 ή όχι. Η υπόθεση αυτή ΔΕΝ αφορά την εθνική μας ομάδα, που είναι και η ομάδα όλων μας, αλλά τις ομάδες που συμμετέχουν στην OPAP BASKET LEAGUE και οι οποίες έχουν κάθε δικαίωμα να διαβουλεύονται μεταξύ τους με διαφάνεια για κοινά συμφέροντα ή προβλήματα και να αποφασίζουν δημοκρατικά.

𝝖𝝚𝝟 Β. ΣΕΛΛΑΣ

𝝖𝝚𝝠 Μ.ΛΟΪΖΙΔΗΣ

𝝖𝝢𝝤𝝦𝝝𝝮𝝨𝝞𝝨 Σ.ΠΑΣΑΣ

𝝖𝝥𝝤𝝚𝝠 Κ.ΖΙΒΑΝΑΡΗΣ

𝝖𝝥𝝤𝝠𝝠𝝮𝝢 Α.ΘΕΟΔΩΡΟΥ

𝝚𝝝𝝖 Π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

𝝥𝝖𝝦𝝖𝝠𝝞𝝡𝝢𝝞 Ζ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο

🏀Θα ανεβάσει το Διγενή στους μεγάλους ο Σωφρονίου;

Επόμενο Άρθρο

✍Δελτίο τύπου για τα 100 χρόνια των Αθλητικών συντακτών!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

Ryle Owens για ΑΠΟΕΛ! (Video)

Ο Αμερικανός Ryle Owens, είναι ο νέος ξένος παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα, με το νέο απόκτημα των γαλαζοκιτρίνων, να υπογράφει, στην ομάδα της Λευκωσίας και λίαν προσεχώς, να αναμένεται στην Κύπρο, για […]

Όλες οι πληροφορίες για το Final-4 (link)

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο (ιστοσελίδα ΚΟΚ), όλες τις πληροφορίες για τα δυο σημερινά παιχνίδια του Final-4, για τη διοργάνωση του Κυπέλλου: https://www.cbf.basketball/el/events/details/event-9550

✍ Zac Watson για τη θέση του σέντερ στον Αχιλλέα

Ανάγνωση: Περίπου 20“   Την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ, Zac Watson ανακοίνωσε ο Αχιλλέας. Το Κυανόλευκο Τ.Ε, εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν: «Ο center Ζac Watson είναι ο παίκτης που έλειπε για να ολοκληρωθεί το ρόστερ! […]