Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

✍Η ανακοίνωση της Γυναικείας ΑΕΛ για Ηρακλή Πιττάκα και ΚΟΚ

Όλες οι κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτίο Τύπου

📖 Περίπου 2`10“

Σε ανακοίνωση προέβη νωρίτερα σήμερα η Γυναικεία ΑΕΛ, σχετικά με τις επιλογές του Ομοσπονδιακού προπονητή 3Χ3 Ηρακλή Πιττάκα και στο κείμενο, επικρίνονται οι επιλογές του, ενώ υπάρχει και σχετική αναφορά για την ΚΟΚ:

«Καταρχήν, χαιρετίζουμε την απόφαση της ομοσπονδίας για την παραμονή του Ηρακλή Πιττάκα στη θέση του προπονητή της εθνικής 3Χ3. Άποψη μας είναι ότι για το συγκεκριμένο αγώνισμα, το 3Χ3 στο ένα καλάθι, είναι ο καταλληλότερος.

Όμως.

Από την ώρα που δημοσιεύθηκε η κλήση των καλαθοσφαιριστριών της συγκεκριμένης Εθνικής ομάδας, οι επιλογές δηλαδή του κυρίου Πιττάκα,

διαχρονικού ομοσπονδιακού της 3χ3, δεχθήκαμε μηνύματα από πολλούς οπαδούς μας και όχι μόνο, που ρωτούσαν να μάθουν το λόγο και το γιατί καμία από τις παίκτριες της νταμπλούχου ομάδας δεν βρίσκεται στην κλήση του συγκεκριμένου προπονητή.

Η απάντηση μας, προς όλα τα μηνύματα ήταν: Μόνο ο ίδιος ξέρει……….  Τα ερωτήματα που προκύπτουν προς αυτόν τον κύριο, αλλά και προς την ΚΟΚ είναι πολλά.

1) Κύριε Πιττάκα δεν άξιζε ή δεν χωράει καμία παίκτρια της νταμπλούχου στα πλάνα σου; Αν η απάντηση σου είναι ναι, την δεχόμαστε, όμως θα σε θεωρήσουμε διπλά άσχετο και επικίνδυνο προς το άθλημα, διότι από αυτές έχασες πρωτάθλημα και κύπελλο. Ή μήπως  δεν τις κάλεσες επειδή η ομάδα σου δεν ήρθε να αγωνιστεί στο Σολομωνίδης και δεν είχες εικόνα των παικτριών μας;

2)Κύριε Πιττάκα, πέρσι ως προπονητής της Εθνικής 3χ3 ήρθες 3ός από τις 4 ομάδες και πανηγύριζες χάλκινο λες και κέρδισες την Ευρωλίγκα.

Θύμησε μας όμως, πόσες παίκτριες της ΑΕΛ ήταν στο ρόστερ; Σου θυμίζουμε εμείς, διότι εσύ σίγουρα ξέχασες. Ήταν 2 από τις 4 κύριε Πιττάκα.

3)Είναι αλήθεια κύριε Πιττάκα ότι τηλεφώνησες  σε παίκτριες άλλων ομάδων για να πάνε στην ομάδα σου και τους έταζες ότι θα τις καλέσεις και στην Εθνική του 3χ3; Ίσως αυτό να δικαιολογεί την φετινή κλήση σου; Ήρεμα ρωτάμε. Ίσως για αυτό δεν κάλεσες παίκτριες της νταμπλούχου; Διότι όποτε προσπάθησες να προσεγγίσεις παίκτριες της ΑΕΛ βρήκες  την πόρτα κλειστή;

Αυτά είναι τα 3 κύρια ερωτήματα μας προς τον διαχρονικό ομοσπονδιακό. Έχουμε και πολλά άλλα, τα οποία θα τα δημοσιεύσουμε μεταγενέστερα.

Τώρα, όσον αφορά την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας.

Το πρώτο μας μήνυμα είναι να την  καλέσουμε άμεσα να ερευνήσει τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν και τα όσα συμβαίνουν τώρα, με πρωταγωνιστή τον ομοσπονδιακό της προπονητή, που αυτοί επέλεξαν να εκπροσωπεί τη χώρα μας και το άθλημα στην Ευρώπη. Δεν θα κάτσουμε να αναφέρουμε τώρα, περιστατικό που έγινε πριν από 2,3 χρόνια στο ξενοδοχείο που διέμενε η Εθνική ομάδα γυναικών, βράδυ πριν από σημαντικότατο αγώνα. Για το οποίο περιστατικό έγινε γνώστης το αμέσως πρωί και ως άμεσα υπεύθυνος της αποστολής μόνο από ευθιξία έπρεπε να είχε παραιτηθεί και αφού δεν το έκανε έπρεπε να τον είχατε παύσει.

Αλήθεια κύριοι της ομοσπονδίας. Ποιά θα είναι η θέση σας, αν η Εθνική 3χ3 περάσει στον τελικό της διοργάνωσης και ο κύριος Πιττάκας νιώσει ότι θα χάσει και δεν θα θέλει να κατεβάσει την ομάδα στο γήπεδο; Αποκλείεται; Μην πάρετε όρκο, το έχει ξανακάνει.  Κύριοι μπορούμε να γράφουμε ερωτήματα για ώρες. Καλούμε την ΚΟΚ σε άμεση παύση του κυρίου Ηρακλή Πιττάκα από τη θέση του προπονητή της Εθνικής 3χ3. Καλούμε τον κύριο Ηρακλή Πιττάκα σε άμεση παραίτηση.

Ως ΑΕΛ είμαστε ξεκάθαροι. Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας προς τον συγκεκριμένο προπονητή. Άμεση παύση. Όχι για τις ικανότητες του στο 3χ3, αλλά για τον τρόπο που λειτουργεί.

Η Εθνική ομάδα, είναι ευθύνη όλων. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την Εθνική ομάδα για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κλήση με τα κριτήρια ομάδων. Για να πηγαίνουν οι Εθνικές σε διοργανώσεις, βγαίνουν λεφτά από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη κύριε Πιττάκα. Το ίδιο ισχύει και για τον μισθό σου ως ομοσπονδιακός.

Έχεις την υποχρέωση προς όλη την Κύπρο, να κάνεις κλήσεις με αξιοκρατικά κριτήρια, βάζοντας το Εθνική της χώρας μας, πάνω από το εγώ και τα προσωπικά συμφέροντα.  Αυτά για την ώρα. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Mε εκτίμηση Δ.Σ επιτροπής ΑΕΛ μπάσκετ γυναικών»

Προηγούμενο Άρθρο

😮Οι βανδαλισμοί στις αίθουσες ΑΕΛ, Απόλλωνα, αστυνομικές έρευνες και ανακοίνωση

Επόμενο Άρθρο

✍Δελτίο τύπου Bathline

Παρόμοιο περιεχόμενο …

Duane Woodward & Toni Harris: Ο παράλληλος τους βίος…

Πρόκειται για δυο Αμερικανούς… «πυραυλοκίνητους», περιφερειακούς άσους, που κατά την πρώτη τους θητεία στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα, είχαν κάνει αρκετό κόσμο να παραμιλάει με τα κατορθώματα τους! Μάλιστα ο πρώτος (Toni Harris) ήλθε με… δάφνες στην […]

✍ Δελτίο Τύπου ΕΑΚ για την έναρξη του 34ου συνεδρίου με ΠΣΑΤ και απονομές βραβεύσεων

📖 Περίπου 3 λεπτά  Με ιδιαίτερη επιτυχία και εν μέσω ενός άριστου κλίματος, πραγματοποιήθηκε χθες στον πολυχώρο «Αττικόν» στην Πάφο, η έναρξη των εργασιών για το 34ο συνέδριο ΕΑΚ – ΠΣΑΤ, ενώ μετά τις σχετικές […]

Επένδυση!

Πολύ καλή κίνηση από πλευράς ΑΕΛ, η απόκτηση του νεαρού Αρμακόλα από τον Άτλαντα! Σοβαρή επένδυση για το μέλλον… Λέγεται ότι στη Λεμεσό, είχαν “κυκλώσει”, εδώ και καιρό την περίπτωση του νεαρού διεθνή άσου!