Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

✍Ανακοινωθέν Κεραυνού: «Απόφαση εντελώς αντιφατική με όσα προγραμματίστηκαν στο παρελθόν»…

Όλες οι κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτίο Τύπου

📖 Περίπου 1`30“

➡Σε ανακοινωθέν προέβη σήμερα ο Κεραυνός, σχετικά με τα όλα όσα συμβαίνουν, μετά την απόφαση για το γνωστό θέμα των τεσσάρων ξένων…

Η Ερυθροκίτρινη ανακοίνωση, επισημαίνει αρκετά σημεία επί του θέματος, όντας μακροσκελής και έχει ως ακολούθως:

«Ο Κεραυνός Στροβόλου επιθυμεί δημόσια να τοποθετηθεί για την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αναφορικά με τη συμμετοχή των ξένων καλαθοσφαιριστών στο επόμενο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας.

Η απόφαση για ταυτόχρονη συμμετοχή και των τεσσάρων ξένων καλαθοσφαιριστών, αλλοιώνει ολοκληρωτικά τη φιλοσοφία, που από κοινού είχαμε αποφασίσει όλοι οι εμπλεκόμενοι στο παρελθόν και προνοούσε την παρουσία στο παρκέ τουλάχιστον δύο κύπριων καλαθοσφαιριστών ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του κάθε αγώνα.

Η θέση του Κεραυνού ήταν και παραμένει ότι για την επόμενη καλαθοσφαιρική περίοδο θα έπρεπε να παραμείνει η συμφωνημένη ρύθμιση του 3+2 για ξένους και κύπριους, έτσι ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για προετοιμασία των διεθνών μας παικτών ενόψει Ευρωμπάσκετ, ενώ παράλληλα να δοθεί και περαιτέρω ώθηση στην ενεργότερη συμμετοχή γηγενών καλαθοσφαιριστών, μεταφέροντας μια ενδεχόμενη απόφαση για ταυτόχρονη συμμετοχή των τεσσάρων ξένων αθλητών σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η απόφαση, που λανθασμένα για εμάς έχει άμεση ισχύ, έρχεται σε μια περίοδο που ολόκληρο το οικοδόμημα της καλαθόσφαιρας στη χώρα μας επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος, δια μέσου της διοργάνωσης ομίλου του Ευρωμπάσκετ στη χώρα μας (τον Αύγουστο 2025) και τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας στην τεράστιας εμβέλειας διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η απόφαση άρα καθίσταται εντελώς αντιφατική με τα όσα προγραμματίστηκαν στο παρελθόν, έρχεται σε εντελώς λανθασμένο χρονικό σημείο και ουσιαστικά αποδυναμώνει τόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όσο και την προσπάθεια για περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη του γηγενούς στοιχείου.

Η αντίληψη που αποκομίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι διεξάγονταν συζητήσεις με αποκλεισμούς κάποιων σωματείων, συζητήσεις που γίνονταν μακριά από τον αναγκαίο δημόσιο διάλογο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, καθώς και μεθοδεύονταν ενέργειες που δεν είχαν ως αποκλειστικό γνώμονα το καλό του αθλήματος και την πρόοδο των γηγενών μας καλαθοσφαιριστών.

Αντιληφθήκαμε ότι οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν εκ των προτέρων λάβει σοβαρά υπόψη τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των σωματείων, τις πρόωρες αποδεσμεύσεις ξένων που αλλοίωσαν πλειστάκις στο παρελθόν την εξέλιξη και τελική έκβαση των πρωταθλημάτων, ούτε λογάριασαν την άποψη των ίδιων των αθλητών που μαζικά μετακινήθηκαν φέτος προς ομάδες που τελικά ψήφησαν ενάντια στα καλώς νοούμενα συμφέροντα των παικτών τους.

Παράλληλα, διερωτόμαστε κατά πόσο η ίδια η Ομοσπονδία θα έπρεπε να σεβαστεί τη δική της απόφαση και να μην υποκύψει σε πιέσεις και άσκηση μικροπολιτικής, προστατεύοντας τον προγραμματισμό και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν στο παρελθόν για όλα τα σημερινά κεκτημένα της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Εν κατακλείδι, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι έχοντας ζυγίσει όλα τα δεδομένα και διαμορφώσει πλήρη εικόνα για το «θέατρο του παραλόγου» που ετοιμάστηκε και εν τέλει εξελίχθηκε στη συνεδρία, επιλέξαμε να μην συμμετέχουμε καθόλου, ως μορφή διαμαρτυρίας για τα όσα τεκταίνονται».

Προηγούμενο Άρθρο

⛹️‍♀️Παρά τη ψεσινή ατυχία, η εικόνα παραμένει απόλυτα επιτυχής!

Επόμενο Άρθρο

✍Κλήτευση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων προς τις επτά Ομοσπονδίες, λόγω «Σπ. Κυπριανού»!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

😂Επανάληψη ανάρτησης, λόγω βελτιωμένης επεξεργασίας!

📖 Περίπου 15“ ➡Τόσο η Παναγιώτα Κυριάκου, όσο και η Μαρία Σοφοκλέους, είναι από τα πλέον καλύτερα κορίτσια (και όχι μόνο σαν καλαθοσφαιρίστριες) στο χώρο και μια κάπως παλιά ανάρτηση, σήμερα… επαναλαμβάνεται λόγω βελτιωμένης επεξεργασίας, […]

⛹️‍♂️ Βάρσος και Πασιαλής οι «διπλοί»!

📖 Περίπου 20“ Από την αγωνιστική (συγκεκριμένα, ήταν η 4η) που το «BS», βάση των στατιστικών, αναφέρει τον κορυφαίο Κύπριο καλαθοσφαιριστή της εκάστοτε αγωνιστικής, δυο δικά μας παιδιά, οι Γιώργος Βάρσος και Γιάννης Πασιαλής, κατέκτησαν […]

⛹ Ανόρθωση εναντίον Κεραυνού στο ντέρμπι της… πεντάδας σεναρίων!

📖 Περίπου 75“ Με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στην Ανόρθωση και στον Κεραυνό (2η τεχνική σχολή Λεμεσού, έναρξη στις 19:30), πέφτει απόψε η αυλαία για την 20η αγωνιστική στην 1η φάση της Basket League. […]