Left Logo
Right Logo
Ροή Ειδήσεων

✍️ Αποχώρηση ΚΝΑΝ από την τελική φάση της Β1!

Όλες οι κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτίο Τύπου

📖Περίπου 3`

➡️Με ανακοίνωση, την οποία δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το Κ. Ν. Αγίου Νικολάου, γνωστοποιεί ότι αποχωρεί από την τελική φάση των πλέι-οφ για τη Β1, καθώς για απόψε, ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη αναμέτρηση απέναντι στην ΕΝΑΔ (Ν. Σολομωνίδης).

Το δε περιεχόμενο της μακροσκελούς ανακοίνωσης, θα έλεγε κανείς ότι… βάλλει κατά παντός επιστητού και είναι το ακόλουθο:

«Κέντρο Νεότητος Αγίου Νικολάου – Επίσημη ανακοίνωση

«Δυστυχώς, ενώ αυτή την στιγμή οι ανακοινώσεις μας θα περιείχαν το αγωνιστικό κομμάτι ενόψει των τελικών, αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε (ξανά) για τα κακώς κείμενα του Κυπριακού αθλητισμού. Το ότι μια νεοσύστατη ομάδα κατάφερε να λυγίζει διάφορες ομάδες του αθλήματος και να ταράξει τα νερά ίσως να μην άρεσε σε πολλούς.

Νιώθουμε ότι επιστρατεύονται κάθε λογής μέσα με σκοπό να αποδυναμωθούν οι προσπάθειές μας. Συνοπτικά να υπενθυμίσουμε πως η ομάδα μας, τα τελευταία 2 χρόνια, ήταν ίσως η μοναδική ομάδα από ΟΛΕΣ τις κατηγορίες που τιμωρήθηκε με κεκλεισμένων υπο την κατηγορία “υβριστικά συνθήματα”.

Μεταξύ άλλων, προστίματα χιλιάδων ευρώ, αλλαγή έδρας στα κρίσιμα παιχνίδια, μέχρι και την μεροληπτική απόφαση μη καταλληλότητας γηπέδου μας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μας όπλο, ενώ την ίδια ώρα άλλες ομάδες της Β1 και Β2 συνεχίζουν να παίζουν σε γήπεδα τα οποία θεωρούνται ακατάλληλων προδιαγραφών.

Καταφέραμε να γεμίσουμε γήπεδα, να τραβήξουμε τον κόσμο πίσω στην καλαθόσφαιρα και να χτίσουμε ενδιαφέρον με δυνατά ντέρμπι και πολλούς όμορφους αγώνες, εντός και εκτός έδρας. Για δύο χρόνια, ανεχτήκαμε την καραμέλα των παιδιών ενός “κατώτερου μπασκετικού Θεού”.

Νιώθαμε ότι σε κάθε αγώνα μας είμασταν συνεχώς σε ένα διαρκή αγώνα απόδειξης καλής διαγωγής, όπου το παραμικρό θα εμπίπτει σε τιμωρία, ενώ την ίδια ώρα άλλες ομάδες με σοβαρές φασαρίες και διαπληκτισμούς – υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό – είχαν συγχωροχάρτια.

Σε καμία περίπτωση στα δύο χρόνια δεν έχει αναφερθεί σε φύλλο αγώνων ή δικαστική οποιοδήποτε σοβαρό επεισόδιο διαπληκτισμού ή βίας εντός ή εκτός γηπέδου. Οπαδισμός και υβριστικά συνθήματα, παρόλο του ότι στα πλαίσια του “ευ αγωνίζεσθαι” θα έπρεπε να απέχουν από τα γήπεδα, είναι φαινόμενο που συμβαίνει από την πιο “μικρή” ομάδα της Β2, μέχρι την μεγαλύτερη ομάδα της Α1 Κύπρου.

Το παράδοξο είναι ότι ο Άγιος Νικόλας κατάντησε το πειραματόζωο επίπληξης της μπασκετικής Κύπρου, σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν την ίδια ώρα αυτό το φαινόμενο συμβαίνει σε ΟΛΑ τα γήπεδα από ΟΛΕΣ τις ομάδες.

Δεν επικροτούμε αυτά τα φαινόμενα μεν, αλλά αντιλαμβανόμαστε δε ότι σε κάποιο βαθμό είναι μέρος – δυστυχώς ή ευτυχώς – του οπαδισμού σε κάθε ομάδα, κάθε άθλημα, κάθε γήπεδο στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Εκτός αυτού, δεν υπάρχει καμία άλλη παρακαταθήκη σε φύλλο αγώνος ή δικαστική που να μας καταλογίστηκε αυτές τις δύο σεζόν. Με τα καλά και με τα κακά μας, και παρόλες τις εξωαγωνιστικές πιέσεις που δέχεται η ομάδα μας, κατάφερε να αγωνιστεί στον τελικό κυπέλλου και τώρα στους τελικούς πρωταθλήματος αντίστοιχα.

Κάπου εδώ είναι που θα έρθει μια απόφαση και θα ξεχειλίσει ποτήρι. Στις 21/03 η ομάδα μας αγωνίστηκε για το πρώτο παιχνίδι των τελικών με την ΕΝΑΔ στην Λευκωσία (με κόσμο) κανονικά.

Η ομάδα μας είχε στο γήπεδο 2 οπαδούς/1 παράγοντα/2 άτομα προπονητικό team και τους παίκτες. Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν κάποια επεισόδια μεταξύ παικτών και προπονητικού team των δύο ομάδων. Χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε δικαστική απόφαση ή να γραφτεί κάτι στο φύλλο αγώνος, στις 22/03 (12 ώρες μετά) μέσω τηλεφωνικής κλήσης, η ομοσπονδία ανακοινώνει στην ομάδα μας – για άλλη μια φορά – ότι ο επαναληπτικός στην Λεμεσό θα γίνει κεκλεισμένων μετά από απόφαση της αστυνομίας για υποψίες επικινδυνότητας.

Χωρίς καμία δικαστική απόφαση, χωρίς καμία αφορμή, στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς η ομάδα μας συνεχίζει να βάλλεται από αυτούς που θα έπρεπε να προστατεύουν το άθλημα ως κόρη οφθαλμού.

Ο κύριος σκοπός της τεράστιας προσπάθειάς μας τα τελευταία 2 χρόνια να ξαναγεννήσουμε το μπάσκετ στην καρδιά της Λεμεσού, ήταν να τραβήξουμε κόσμο στην καλαθόσφαιρα, να φέρουμε επιτυχίες και να προσελκύσουμε τους νέους πίσω στο μπάσκετ με ακαδημίες, βάζοντας και εμείς το λιθαράκι μας στην αναγέννηση που τόσο πολύ χρειάζεται το άθλημα που όλοι αγαπάμε, καθότι την ίδια ώρα, βάλλεται συνεχώς – και κατά τη γνώμη μας – διώχνει τον κόσμο μακριά, αντί να τον συσπειρώνει κοντά.

Την ίδια ώρα, εσείς οι Κύριοι που νοιάζεστε για το άθλημα, στο οποίο κάποιοι επενδύουν οικονομικά και με τον προσωπικό τους χρόνο σε αυτό, χωρίς καμία ατζέντα, πέραν της αγάπης τους για το άθλημα, με τις ετσιθελικά σας αποφάσεις φροντίζετε να τους διώχνετε. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου μόνο εάν διεξαχθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια των τελικών με ανοιχτά γήπεδα για τον κόσμο, ακριβώς όπως διεξήχθη και το πρώτο παιχνίδι στον Άγιο Δομέτιο και σε καμία περίπτωση κεκλεισμένων των θυρών.

Με την παρούσα ανακοίνωση και νοουμένου ότι δεν θα αλλάξει η απόφαση σε αυτά που ζητούμε, γνωστοποιούμε ότι η ομάδα μας έπειτα από απόφαση του συμβουλίου, αποχωρεί από αυτό το κακοστημένο πείραμα καλής διαγωγής ενάντια στην ομάδα μας, γιατί το ποτήρι ξεχείλισε. Αυτή η απόφαση πάρθηκε με πολλή σκέψη, αφού με αυτό τον τρόπο δυστυχώς μένουμε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος αλλά και ανόδου που ήταν ο εξαρχής γηπεδικός μας στόχος.

Εάν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, δίνουμε στην ΕΝΑΔ τα συγχαρητήρια μας, σαν άτυπους πρωταθλητές, αφού έτσι και αλλιώς μαζί με εμάς, αξίζουν σαν ομάδα το πρωτάθλημα και απολογούμαστε που πρέπει να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς ή ευτυχώς τόσο η ομάδα όσο και η κοινότητα μας γενικότερα, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτό το θέατρο του παραλόγου άλλο.

Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τους στόχους της συσπείρωσης του κόσμου, όπου τους ευχαριστούμε θερμά για το πάθος, την στήριξη και την αγάπη που τρέφουν προς την ομάδα μας. Θα ανακοινώσουμε σύντομα στον κόσμο μας και σε οποιονδήποτε άλλον αγαπά την καλαθόσφαιρα, ένα τελικό φιλικό παιχνίδι-γιορτή φιέστα για να κλείσουμε την χρονιά όμορφα, όπως θέλουμε εμείς και όχι όπως θέλουν κάποιοι άλλοι.

Ελπίζουμε το φιλικό μας παιχνίδι-γιορτή να μην κριθεί υψηλού κινδύνου και κατά συνέπεια να παιχτεί κεκλεισμένων των θυρών. Δεν πάμε πουθενά, δυναμώνουμε, συνεχίζουμε, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

Διοικητικό συμβούλιο καλαθόσφαιρας Αγίου Νικολάου»

Προηγούμενο Άρθρο

😯 Ποιος Τίγκας;

Επόμενο Άρθρο

😮 Μα τι… μπόμπιρας είναι αυτός!

Παρόμοιο περιεχόμενο …

⚡ Ο Κεραυνός… αποφορτίζει το ηλεκτρικό φορτίο του!

📖 Περίπου 30“     Μπορεί βέβαια ένας κεραυνός (που είναι και η… εποχή του άλλωστε) να κουβαλά βαρύ ηλεκτρικό φορτίο, ικανό να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές, αλλά ως φαίνεται στον… Κεραυνό του Στροβόλου, αποφάσισαν να βάλουν […]

✍ Στους Δαναούς Άργους η Παναγιώτα!

Ανάγνωση: Περίπου 30“   Μια ακόμη σπουδαία καλαθοσφαιρίστρια μας, θα συνεχίσει την καριέρα της στην Ελλάδα και πρόκειται για τη νεαρή διεθνή μας, Παναγιώτα Κυριάκου! Η 20χρονη περιφερειακή άσος, θα συνεχίσει την καριέρα της στους […]

Ανακοινωθέν διαμαρτυρίας της Payabl. EKA ΑΕΛ

Ανακοίνωση με περιεχόμενο διαμαρτυρίας, δημοσιοποίησε πριν από λίγες ώρες η επίσημη ΑΕΛ, σχετικά με την ώρα ορισμού, έναρξης του εντός έδρας αγώνα της, με αντίπαλο την ΑΕΚ, όσον αφορά το νοκ-άουτ παιχνίδι Κυπέλλου. Το κείμενο […]